ВАСИЛИСА АЛАНОВИЋ ПОБЕДНИЦА “ФРАНКОФОНИЈЕ”

Василиса Алановић, ученица ОШ “Вук Караџић”, победница је овогодишње “Франкофоније”, такмичења за најбоље отпевану песму на француском језику. Иако је тек четврти разред и француски није њен изборни језик, ова талентована девојчица својим гласом освојила је чланове жирија и истовремено највећи број лајкова на друштвеним мрежама, јер се овогодишње такмичење због пандемије коронавируса одржавало онлајн.

Треће место припало је Јани Антић, ученици осмог разреда у ОШ “Ђура Јакшић”, која је ранијих година учествовала на овом такмичењу. Љубав према страним језицима, пре свега француском, свакако ће, према њеним речима, утицати на одабир будуће професије.

“Франкофонија” је настала на иницијативу Француске секције коју чине наставници француског језика свих основних и средњих школа са територије Поморавског округа. Ово удружење постоји већ три године и путем различитих активности ради на промовисању француског језика, културе и музике, а превасходно на анимирању деце да почну да уче француски језик – каже Лидија Пантић, професорка француског језика у ОШ “Ђура Јакшић”.

Француска секција Поморавског округа има пуно планова за будућност, а овогодишњи успех такмичења мотивација је за даље пројекте чији је основни циљ промоција француског језика и културе. Велику подршку у раду удружења и организацији такмичења пружили су колеге и директори ОШ “Ђура Јакшић” и “Вук Караџић”, па и њима као и свим учесницима дугујемо велику захвалност.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП