ВИШЕ ПАРА У БУЏЕТУ ЗА ВОДОСНАБДЕВАЊЕ

Редовно 20. заседање ћупријског парламента обележио је извештај председника Нинослава Ерића који је образлажући предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за текућу годину нагласио да ће са наредном годином Ћуприја имати више воде у свом систему, због замене цевовода на делу заједничког водовода са Параћином али и због изградње бунара у Супској и на Стрелишту. Многи пре нас су покушавали да реше питање водоснабдевања, али нису успевали. За овај посао припремали смо се дуго и темељно. Клима се мења, природни извори пресушују, издашност досадашњих ресурса опада. Бунари ће обезбедити довољне количине воде за снабдевање индустријске зоне “Добричево” и, уз постојеће капацитете, растеретити грађане Ћуприје вишедеценијског проблема – рекао је председник Скупштине општине Нинослав Ерић.

У наставку седнице одброници су донели одлуку о јавним расправама и усвојили план активности за укључивање грађана у процес доношења одлука.

Одборници Скупштине општине Ћуприја дали су сагласност Управном одбору музеја “Хореум Марги – Равно” за расписивање јавног конкурса за избор директора ове установе.

Претходно данас, заседао је и извршни орган локaлне самоуправе. Чланови Општинског већа су на 82. седници усвојили су нацрт одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговорајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину, и донели решење о формирању Организационог одбора за организовање концерта поводом новогодишњих празника.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП