ЗА ЈЕДНО МЕСТО КОНКУРИСАЛО ДУПЛО ВИШЕ КАНДИДАТА

За упис на један од четири смера Академије васпитачко-медицинских студија, одсек Ћуприја, у првом, кругу пријавило се укупно 339 потенцијалних бруцоша. Након објаве привремене ранг листе 2. јула, а затим и коначне ранг листе са редоследом кандидата 6. јула, њих 176 постаће студенти Високе медицинске школе.  

Студенте примамо на студијске програме Струковни фармацеут, Струковни физиотерапеут, Струковна медицинска сестра-бабица и Струковни медицински радиолог. Од укупног броја 70 студената финансираће се из буџета, док ће 106 студената бити у статусу самофинансирајућих. Пријемни испит је протекао у потпуности регуларно, и са задовољством могу да кажем да се за све смерове пријавило знатно више кандидата у односу на број слободних места – каже Биљана Илић, руководилац одсека у Ћуприји.

Током процеса полагања пријемног испита испоштоване су све препоруке и епидемиолошке мере заштите, па се тако у учионице могло ући само са маском. Кандидатима који је код себе нису имали маска је дата на улазу, а распоред седења у учионицама направљен је уз поштовање прописане физичке дистанце – наставља Биљана Илић.

На овај начин спровели смо и јунски испитни рок, у коме су испити полагани у писаној форми. Студенти и професори били су на безбедној удаљености једни од других, а између испита остављано је довољно времена како би се све учионице, амфитеатар и ходници могли детаљно дезинфиковати.

Упис будућих  бруцоша у академску 2020/21 годину обавиће се од 8. до 10. јула, у времену од 9-15 сати.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП