ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ СЕ МОРАМО ИЗБОРИТИ

Сенка Смиљанић, ученица одељења 4/3 Медицинске школе у Ћуприји, добитница је признања Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Амбасаде Француске за учешће на конкурсу у оквиру пројекта “Сви заједно за родну равноправност”.

Ова интелигентна и самосвесна млада дама, која на јесен намерава да упише Академију васпитачко-медицинских струковних студија у Ћуприји, каже да је инспирацију за награђени есеј пронашла у свом окружењу.

Област људских права ме је одувек интересовала. А што се тиче родне равноправности, на размишљање су ме подстакле неке ситуације из моје околине у којима су жене могле бити заштићеније да нису жене, а мушкарци су могли другачије да се опходе према њима да су другачије подизани и васпитавани.

Конкурс “Сви заједно за родну равноправност” расписан је још новембра 2019. године, а марта прошле године требало је да се објаве имена награђених, али је све то много каснило због епидемиолошке ситуације. Есеје су послале три наше ученице, и могу рећи да као њихова менторка нисам имала тежак задатак – каже Наташа Милановић, професока српског језика у Медицинској школи.

Све што су њих три написале је апсолутно њихово виђење ствари, а ја сам била ту да им укажем на покоју граматичку грешку. Право је задовољство радити са децом која имају своје мишљење и ставове, а која се не устежу да их изразе. Стога није ни чудо што радо учествују на многим конкурсима и добро се сналазе у обради сваке теме.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП