ЗА ВИКЕНД РАДИОНИЦА “БИРАМ ДА ДЕМОКРАТСКИ КОМУНИЦИРАМ”

Удружење младих Ћуприја поред актуелног пројекта “Каријерно саветовање” на иницијативу својих чланова и ослушкујући интересовања младих у нашем граду, покреће пројекат “Бирам да демократски комуницирам”, а прве радионице, у којима ће учествовати млади узраста од 15 до 23 године, биће одржане предстојећег викенда 4. и 5. јуна.

” У току трајања радионице “Бирам да демократски комуницирам” окупићемо групу младих полазника која ће се бавити темом комуникација али пре свега путем тих драмских радионица и кроз методе примењеног позоришта. А то све укључује невербалну комуникацију и говор тела. Дакле, нећемо много говорити о комуникацији, већ ћемо представити другачије видове комуникације који нису вербални. Потребно да је да се одреде неких пет проблема које увиђамо као друштво да би смо од тога направили и креирарали неколико драмских етида. На крају другог дана игру и покрет као вид комуникације из нашег позоришног простора, преселићемо на улице, тако да ће крајњи резултат наше радионце бити заправо комуникација са читавим градом. На тај начин ћемо пренети једну јасну поруку грађанима да позориште може да се дешава и ван оквира позоришних зграда, да може да прикаже јако важне теме попут ове које ћемо ми сад обрадити, каже Марија Миладиновић, вођа радионице.

Иако је од реактивације Удружења младих прошло нешто више од 2 месеца, ентузијазам и жеља да унапреде положај младих и помогну у њиховом активнијем учешћу у животу заједнице, покренула је неке нове идеје и пријекте који су за кратко време доживели и своју реализацију.

“ Оно што је најважније то је да смо успели да активирамо младе људе, да нам се прикључе и поделе са нама своје мишљење и идеје како да унапредимо живот младих у нашем граду. Наш главни фокус биће на жељама младих а жеље младих познајемо кроз једно истаживање које смо прошле године урадили и где је учествовало 700 младих. Након каријерног информисања, млади људи ће проћи кроз неку обуку и тестове како би најбоље упознали себе и схватили која им професија најбоље лежи. Кроз ову радионицу, трудимо се да млади унапреде своју вештину комуникације, а оно што такође, удружење успешно ради је волонтирање. Имамо доста младих који су заинтересовани за волонтирање, а све чешће нам се позиви за волонтирање попуне у року од неколико минута, јер већ сада имамо око 100 волонтера. Срећни смо што млади људи имају велико интересовање за дешавања у граду и што су свесни да кроз Удружење и они постају доносиоци одлука, каже Филип Ђурић, председник Удружења младих.

Овај пројекат Удружћење младих Ћуприја и школа глуме Ћуприја спроводе пројекат уз помоћ Зајечарске иницијативе кроз програм Зиманов фонд за младе уз помоћ фонадације Искорак и националне задужбине за демократију.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП