ЗАШТО БИРАМ ДОМ УЧЕНИКА “СРЕЋНО”

Дом ученика средњих школа “Срећно” кроз програмске циљеве и задатке, поред васпитног рада са децом, обезбеђује адекватне услове за учење и додатну помоћ у извршавању школских обавеза ученика, па је тако годинама уназад, просек оцена на крају године бољи је него на почетку, односмо од успеха са којим су ученици дошли у Дом. Ове године средња просечна оцена са којом су ученици завршили школску годину је 4,38, што је изузетан успех, ако се узме у обзир и период прилагођавања ученика прве године, на нову средину и додатне школске обавезе које средња школа изискује, истиче Татјана Милојевић, директорка Дом ученика средњих школа “Срећно” и додаје да је Дом испратио на даље школовање једну од најуспешнијих генерација матураната.

Овде долазе врло добри и одлични ђаци, а наш задатак је да током школовања постигну исти или још бољи успех. Годинама уназад трудимо се да им обезбедимо адекватне услове да то и остваре. Веома смо поносни на сваку генерацију коју испраћамо, јер верујемо да смо и ми кроз васпитно-образовни рад учествовали у сваком њиховом постигнутом успеху и сваком будућем оствареном циљу. Ове године, испратили смо 23 матуранта, од којих троје вуковаца и ђака генерације Техничке школе, Филипа Шајкића. Њих петнаесторо наставило је своје школовање на државним факултетима и високим школама, и сигурни смо да ће постати академски грађани наше земље и дати допринос у свим сферама друштвеног живота у коме буду учествовали, са поносом говори директорка Татјана Милојевић.

Као и много пута до сада директорка Милојевић, поред преданог рада и самовредновања васпитача, сталног усавршавања и унапређења процеса васпитно-образовног рада, као важну карику успешности рада са децом види изузетну сарадњу са родитељима засновану на обостраном поверењу.

Интеракција која се остварује између самих ученика, васпитача и родитеља од пресудне је важности на успешност нашег деловања у оквиру педагошки обликоване средине, какав је наш Дом. Чим се препозна неки проблем, васпитна служба реагује и о томе обавештава родитеље. Такође, на крају сваког класификационог периода, родитељи добијају на увид обавештење о школском успеху деце, похађању обавезних часова учења као и о учешћу у слободним активностима у оквиру установе, тако да су у потпуности упознати са деловањем свих служби и животом свог детета у социјалном амбијенту дома. Такође, велика пажња посвећује се безбедности ученика у Дому и поштовању правила понашања у установи, и заиста морамо да се похвалимо тиме, да током читаве године нисмо имали никаквих проблема који су захтевали било какве дисциплинске поступке, истиче директорка дома “Срећно”.

Добро планирање је основа доброг рада, истиче директорка Милојевић. У протеклој деценији, Дом ученика средњих школа “Срећно” развио се у једну од најуспешнијих установа оваквог типа у Србији, о чему сведоче постигнути успеси на регионалним домијадама као и велико интересовање, чак 83 одсто ученика, да своје слободно време утроше на креативан начин учешћем у различитим секцијама које се у Дому одвијају.
Ове године Дом Срећно примиће 100 ученика, којима ће као и до сада, бити обезебеђени повољни смештајни услови, правилна и разноврсна исхрана и безбедност током боравка у објекту. Конкурс за предају документације за пријем у Дом истиче у петак, 14. јула док ће други уписни рок, за преостала слободна места бити отворен од 24. до 28. августа када документацију могу предати и припадници из осетљивих друштвених група, који према редоследу на коначној ранг листи нису добили смештај у првој расподели.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП