10 ХИЉАДА ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ СВИМ УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Одборници Скупштине једногласно су донели одлуку о додељивању бесповратних новчаних средстава свим ученицима јавних основних школа на територији општине Ћуприја, у износу од 10 хиљада динара.

Право на бесповратну помоћ имају родитељи или законски заступници деце уписане у јавну основну школу за школску 2023/24 годину.

Ово право остварује се подношењем захтева општинској управи, одељењу за друштвене делатности и локлани економски развој до 30. септембра текуће године. Уколико у породици више деце испуњава услов за остваривање права подноси се један захтев и потврде за свако дете посебно. Бесповратна средства добиће и родитељи ђака првака који су се пријавили за доделу бесплатних уџбеника. Више информација на www.cuprija.rs.

Образлажући одлуку председник Скупштине општине Нинослав Ерић је рекао да она нема везе са средствима које ученицима додељује република. То је потврда наше спремности и јединства да родетељима основаца изађемо у сусрет приликом опремања ђака за нову школску годину или за било коју другу потребу – нагласио је Ерић. Одлуку су подржали и одборници СПС-а, Јединствене Србије и ПУПС-а.

Говорећи о извршењу буџета за првих шест месеци председник Ерић је нагласио да је ове године буџет општине, у односу на исти период протекле године, увећан за 120 милиона динара. Од почетка године приходовали смо више од 720 милиона динара. Тако ће наш буџет до краја године износити око милијарду и 500 милиона – рекао је Ерић.

Председник општине Јовица Антић је говорио о ребалансу буџета, односно средствима која су стигла од републике и других извора финансирања, што ће помоћи завршетак започетих и реализацију нових пројеката. Послови о којиа је говорио су завршетак Дома културе у Супској, изградња трафостанице за потребе Индустријске зоне “Минел”, која ће проширењем “Феке Аутомтив” бити попуњена, те најважнији – реконструкција вртића “Шећерко” и, додао је председник Скупштине Ерић, реновирање ОШ “13. октобар”, о чему је претходних дана било речи са Канцеларијом за јавна улагања.

Одборници Скупштине општине донели су одлуку о изгледу и употреби грба и заставе општине Ћуприја те одлуку о називима улица и тргова у граду и сеоским месним заједницама. Тако ће од сада улица Рада Симоновића носити име Трг академика Драгослава Михаиловића.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП