ДИРЕКТНО УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА

Пројектом “Директно укључивање грађана” омогућено је непосредно учешће грађана у решавању дела проблема локалних заједница, заједно са локалном самоуправом. Део средства којим су пројекти финансирани прикупљен је наплатом пореза на имовину а други део је финансирала Швајцарска влада преко представништва Хелветаса у Србији.

Групе грађана кандидовале су пет пројеката. Средства су добила четири. Пети пројекат није вреднован је земљиште на коме су планиране активности није у власништву општине Ћуприја – рекла је Весна Станковић, председница комисије и начелница Oдељења локалне пореске администрације.

Највише бодова понео је пројекат “Прилазна рампа са стазом за инвалиде на стадиону у Мијатовцу”. Иза њега сали су “Уређење стадиона Радничког на Славији”, парк код Железничке станице, кандидован под именом “Пољанче на Славији” и “Уређење подлоге за бину у Дому културе у Јовцу”.

Ова врста подршке трајаће до 2025. године и спроводиће се кроз програм „Одговорне локалне финансије и укључивање грађана“, швајцарске организације Хелветас.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП