НЕБО ЈЕ ГРАНИЦА

Љубитељи висина поново су се окупили у Ћуприји на летачком дану – “Open fly In”, још једном је подигао стандарде, када је у питању организација скупова у ултра лаком летењу. Aеро клуб Ћуприја”, његов оснивач Горан Стојковић и син Милош, обојица пилоти, са својим пријатељима, из године у годину одушевљавају поклонике авиона, змајева и других летилица из читаве србије. традиционално долазе им и гости из окружења. овога пута из црне горе. подршку им пружају припадници војске и полиције јер редовно шаљу своје летилице и посаде на аеродором у Добричеву.

Међу гостима био је и државни секретар у Министарству туризма и омладине Војин Вучићевић, и сам страствени спортски пилот. Стојковић и Вучићевић су на истом задатку – популаризација ултра лаког летења и аеро спрота уопште. Министарство подржава овакве скупове и државни секретар Вучићевић се нада да ће их бити у Србији још.

Није лако, али континуираним и преданим радом желимо да дамо пример другима да је организација оваквих скупова могућа и потребна – рекао је Горан Стојковић, први човек Аеро клуба “Ћуприја”. Драго ми је да смо и овог пута испунили очекивања публике и гостију. Према њиховим речима, Аеро клуб “Ћуприја”, из године у годину подриже стандарде, када је у питању организација и аеро митинга и Државног првенства у ултра лаком летењу – рекао је Горан Стојковић.

Прадстављамо младу Сару Раић Блануша, једину даму која је пилотирала на “Open fly In”. Од недавно је у овом спорту. Она је најбоља позивница и осталим дамама да се прикључе ултра лаком летењу. Пилотску дозволу има годину дана, а учила је – каже – од најбољих.

Своја искуства пренео нам је и Бошко Тодоровић, доајен ултра лаке авијације са преко осам хиљада сати летења, сада инструктор, који је на аеродрому “Земун поље” обучио на стотине младих пилота.

Такви људи долазе у Ћуприју. Њихова позивница, реч, знање, искуство су непроцењиви. Након аеро митинга на аеродрому Аеро клуба “Ћуприја” одржано је Државно првенство у ултра лаком летењу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП