УЧЕЊЕ КРОЗ РАД – СИГУРАН ПУТ ДО УСПЕШНЕ ПОСЛОВНЕ КАРИЈЕРЕ

Србија је лидер у примени система дуалног образовања од свих земаља у окружењу – изјавила је Урсула Рејнолд, председница Савета за дуално образовање Швајцарске, која је израдила мастер план за спровођење квалитетног процеса реформе образовања заједно са Министарством просвете и Провредном комором Србије.

Она је обишла компанију “Standard furniture Serbia” у Ћуприји, где се систем дуалног образовања успешно примењује пуне две године, а биће настављен и наредне школе године. Ту је затекла ученике Техничке школе, првог и другог разреда, који су јој пренели своја искуства о истовременом учењу и раду у фабрици.

Јако сам задовољна свиме што сам видела у Ћуприји. Драго ми је што је ученика из године у годину све више. Ова команија је одличан пример добре сарадње на релацији школа и локална самоуправа. Сигурна сам да ће се систем и даље развијати у корист свих – изјавила је Урсула Рејнолд, која је ученицима уручила пригодне поклоне.

Габријела Грујић, помоћница министра просвете и директорка Канцеларије за дуално образовање поздравила је начин рада који спроводи компанија “Стандард” у сарадњи са Техничком школом и локалном самоуправом, тим пре што локална самоуправа стипендира ученике на дефицитарним занимањима. Она је нагласила да је прошло пуних шест година од како се систем дуалног образовања, по швајцарском моделу, примењује у Србији и да су резултати из године у годину све бољи. Све се више фирми укључује, а што је најважније број деце заинтересоване за дефицитарна занимања расте. Учење кроз рад је сигуран пут до успешне пословне каријере – рекла је она.

Компанија “Standard furniture Serbia”, локална самоуправа и Техничка школа пружиће све потребне услове за развој система дуалног образовања и његову примену – чуло се током разговора у фабрици.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП