40. МАТИЋЕВИ ДАНИ – ДРУЖЕЊЕ СА КЊИЖЕВНИЦОМ И КВИЗ

Други дан 40. “Матићевих дана” протекао је у дружењу деце са књижевницом Елизабетом Георгиев и квизу “Шта знаш о Матићу”.

Елизабета Георгиев, књижевница из Димитровграда, претежно се бави писањем поезије и прозе за децу, али и за одрасле. Каже да су деца најискренија публика. Чест је гост књижевних скупова посвећених деци, на којима им говори о потреби за писаном речи, читањем и доживљавањем стварности кроз машту.

Елизбета Георгиев пише и преводи са српског на бугарски језик и обрнуто. Бави се и издавањем часописа за децу. До сада је објавила двадесетак књига.

Традиционално саставни део програма “Матићевих дана” је квиз “Шта знаш о Матићу”, за ученике виших разреда о основне школе. Такмичари слушају текст о животу и раду Душана Матића, на основу кога су састављена питања, на које је потребно написати одговоре. Време за решавање теста је 45 минута – рекла је библиотекар Светлана Радивојевић. Жеља нам је да основцима што више приближимо лик и дело великог песника, јер ће се у каснијем школовању сусретати са његовим стваралаштвом – нагласила је она.

У квизу су учествовали ученици све три основне школе и Школе за музичке таленте. Такмичаре је поздравила овогодишња гошћа “Матићевих дана” књижевница за децу Елизабета Георгиев.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП