РАЗВИЈТЕ ТРОБОЈКУ НА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА!

ДАН СРПСКОГ јединства, слободе и националне заставе обележава се 15. септембра, а иницијативу да се тог дана на сваком дому истакне српска тробојка подржале су многобројне јавне личности, институције и грађани. Дан српског јединства, слободе и националне заставе, обележава се у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Изглед државне заставе Србије уређен је законом и користи се обавезно у приликама које су прописане државним актима. Застава Србије може бити државна и народна. Државна застава је хоризонтална тробојка, са црвеним, плавим и белим пољем исте висине, са малим грбом. Народна је хоризонтална тробојка са пољима истих висина.

Уз химну и грб, заставе су део идентитета сваког народа и нације. Уз њих се дочекују победници и испраћају хероји. Застава је симбол припадности, поноса и достојанства сваког човека. Зато се према највишем обележју једне државе треба опходити са пуно поштовања. Одајући почаст српској тробојци, одајемо почаст свему ономе што та застава репрезентује, одајемо почаст прецима, националном идентитету, почаст отаџбини.
Зато, 15. септембра развијте заставу на својим домовима и докажите да се њoме поносите!
За претке и потомство, за прошлу и будућу славу, развијмо тробојку!

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП