ОД 9. ДО 13 СЕПТЕМБРА У ЋУПРИЈИ 40. МАТИЋЕВИ ДАНИ

Манифестација “ Матићеви дани”, која слави име једног од најзначајнијих српских песника и великана српске књижевности, Душана Матића, 40. по реду, биће одржана од 9 до 13 септембра. Циљ манифестације је, пре свега, промоција и афирмација младих литерарних ствараоца а и ове године Народна библиотека из Ћуприје, која носи име Душана Матића организовала је разноврсна културна дешавања која у основи имају сећање на његов рад и дело.
Програм обележавања Матићевих дана:

У четвртак 9. септембра на градском тргу у Ћуприји са почетком у 12 часова, биће уприличе свечано отварање овогодишњих “Матићевих дана”. Посетиоци ће бити у прилици да погледају изложбу фотографија “Сећања” док ће у просторијама библиотеке у 13 сати, бити одржано предавање на тему: ” Српски уметници у Паризу”. У летњој читаоноци библиотеке у петак, 10 септембар, у 10 сати биће организовано дружење песника да ученицима нижих разреда основних школа док ће у 12 сати за старије основце бити организован квиз “Шта знаш о Матићу”. У галерији Музеја “Хореум Марги Равно”, истог дана, у 20 сати биће отворена изложба радова пристиглих по основу конкурса “Матићу у част” и додељено признање најуспешнијем аутору.

Ове године неће изостати традиционални песнички сусрети, у суботу 11. септембра, док ће у вечерњим сатима у амфитеатару у Моравском парку, у 20 часова, бити изведена представа “Не оклевај! Импровизуј!”. Округли сто “Душан Матић и надреализам” заказан је за у недељу, 12. септембра у 12 сати у просторијама библиотеке.

Манифестација ће бити затворена у понедељак, 13.септембра, доделом награде “Матићев шал” награђеном младом песнику за прву збирку песама а свечана додела биће уприличена у сали ШОМО “Душан Сковран” у 19:30, након чега ће у амфитеатру у Моравском парку, у 20 часова бити одржан концерт вокалног ансамбла “Константин” из Ниша.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП