ОДРЖАНА 2. РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ЋУПРИЈА

Са дневним редом од 33 тачака, од чега су две допуне, одржана је 2. редовна седница СО Ћуприја. На самом почетку донета је Одлука о престанку мандата одборника СО Завише Кумбрића, по основу поднете писане оставке.
Одборници су усвојили предлог завршног рачуна буџета општине за протеклу годину, као и предлог Одлуке о изменама и допунама скупштинског пословника, са циљем усклађивања пословника са Закон о родној равноправности и Законом о правима пацијената. Три тачке дневног реда односиле су се на Разматрање предлога Одлуке о предлогу Владе Републике Србије, које су појединачно већином гласова усвојене. Ради се о Одлукама које се односе на предлоге Влади да без надокнаде, пренесе право јавне својине са Републике на општину Ћуприја, за катастарску парцелу у Супској, која ће бити наменски опредељена за изградњу бунара за водоснабдевање, парцеле у Супској на којој је изграђен парохијски дом и чијим ће преношењем бити омогућен завршетак радова на његовој изградњи и објекта Српске Православне цркве у Мијатовцу.

Доношење Стратегије безбедности саобраћаја на путевима општине Ћуприја за четворогодишњи период, од 2024. до 2028. са предлогом акционог плана за њено спровођење, образложио је Дејан Ристић, председник локалног савета за безбедност саобраћаја, који је истакао да Стратегија представља кровни стратешки развојни документ Општине којим се дефинишу развојни циљеви и приоритети по областима, a његово постојање, отвара могућност да се конкурише код Агенције за безбедност саобраћаја за повраћај 30 одсто средства од казни на територији општине Ћуприја. Разматран је и усвојен предлог Одлуке о доношењу Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Ћуприја за текућу годину као и предлог Одлуке о финансијској подршци локлане самоуправе домаћинствима за спровођење мера енергетске ефикасности.

Одлуком одборника покренуће се поступак израде још једног значајаног стратешког документа- Плана јавног здравља за период 2024-2030. године којим су дефинисани развојни приоритети, циљеви, активности у јавноздравственој политици. Одборници су данас разматрали и усвојили предлог Програма запошљавања општине Ћуприја са Акционим планом за период од 2024. до 2026. године, као и предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Ћуприја за ову годину.
Усвојена је Одлуку о утврђивању цене услуга PWW доо Ниш, огранак Ћуприја, као и информације о степену усклађеностио планираних и реализованих активности ЈКП Равно 204. за протеклу годину, и овом приликом наглашено је да поремећаја у раду овог јавног предузећа није било те да је према речима директора, ЈКП Равно једно од најопремљенијих комуналних предузећа у округу.

Одборници Скупштине општине Ћуприја су данас разматрали и усвојили предлог 4. измене Плана генералне регулације градског насеља Ћуприја и предлог Плана детаљне регулације дела насеља Исаково, које су се на дневном реду нашле као допуна. Усвојени су извештаји о раду са финансијским извештајима Центра за социјални рад, Туристичке организације, музеја, библиотеке и установе културе, као и извештај о оствареним приходима и расходима ПУ “Дечја радост”, а седница је окончана решењима о разрешењима и именовањима.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП