5. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА – НОУФЕСТ 2017

Пети Регионални сајам образовања – НОУфест 2017 одржаће се 16.и 17. марта, у згради Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, у организацији Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим , под покровитељством општине Ћуприја.

Под слоганом „Одличан (5)“ овогодишњи НОУФЕСТ  биће право место за ђаке, будуће студенте, професионалце, али  и родитеље, за упознавање са програмима школа и факултета из Србије, потенцијалним послодавцима и будућим професијама, али и место нових знања, познанстава и искустава.

НОУФЕСТ 2017 ће бити отворен од 10:00 до 16:00 часова, свечано отварање је заказано за четвртак од 11:00 сати, а најављено је да ће сајам отворити министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Главни програм сајма чине презентације преко 30 факултета и високошколских установа са свих универзитета у Србији, који ће своје студијске програме представљати оба дана. Одлична прилика за све будуће студенте из Поморавља да се на једном месту информишу о условима уписа, студијским програмима, стипендијама и другим могућностима које пружају високошколске установе у Србији.

У четвртак, 16. марта,  први пут у оквиру  НОУФЕСТа, биће одржан Сајам запошљавања у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Сви заинересовани  имаће прилику да остваре директан контакт са преко 20 послодаваца који имају потребу за запошљавањем нових кадрова. Моћи ће да оставе своје биографије послодавцима, сазнају више о њиховом пословању, представе себе и своје професионалне квалитете и  на лицу места договоре услове запошљавања.

У петак,17. марта, представиће се све средње школе из Поморавља у сарадњи са Школском управом Јагодина. Свим будућим средњошколцима и њиховим родитељима, биће доступне детаљне информације, које им могу помоћи при упознавању са програмима и начинима рада поморавских средњих школа.

Ове године тема сајма је Институт за нуклеарне науке „Винча“, који ће заузети централни штанд на сајму, уз предавања која нас очекују оба дана:

  • „Открића у CERN-у – корак ближе ка разумевању тајни Великог Праска“- Милан Стојановић;
  • „Чудесни случајеви у неуробиологији“ –  Марина Зарић;
  • „Зрачење је наше природно окружење“ – Данијела Аранђић.

Осим „Винче“ пратећи програм чине:

  1. Презентација Фондације Темпус – Еразмус+ са предавањима „Пројекти мобилности за школе“, „еТвининг портал као алат за унапређење наставе и јачање компетенција наставника“ и  „Систем подршке наставницима у извођењу активности каријерног вођења и саветовања“;
  2. Александра Нинковић Ташић, ауторка популарне изложбе о нашем прослављеном научнику Михајлу Пупину, са предавањем „Пупин-oд физичке до духовне реалности“;
  3. Др Александра Петровић, са предавањем „Књижевност и рокенрол“;
  4. Др Светлана Слијепчевић, САНУ, са предавањима „Језичка култура и интернет“ и „Супершкола“;
  5. Бранислав Узелац, са предавањем „Царство гљива“.;
  6. Научни биоскоп – НОУ тим;
  7. Центар за промоцију науке са промоција часописа „Елементаријум“.

Улаз је, као и ранијих година, бесплатан за све посетиоце, а за организоване посете ученика из Јагодине и Параћина обезбеђен је бесплатан превоз редовном линијом превозника ЕУРОЛИН из Параћина.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП