АКО НЕМАТЕ КОВИД ПРОПУСНИЦУ ПЛАТИЋЕТЕ И ДО 300 ХИЉАДА ДИНАРА

За боравак у угоститељским објектима након 22 часа без ковид пропуснице, од вечерас ће бити изрицане новчане казне. Предвиђена казна за правно лице је 300.000 динара, за предузетнике 150.000, за одговорну особу у фирми 50.000, за ковид редара 30.000, а за госта објекта затеченог без ковид пропуснице 5.000 динара.

Ковид пропусница, односно електронски зелени ковид сертификат, је доказ о примању друге тј. треће дозе вакцине. Алтернативно, може бити потврда о прележаној болести ковид-19 или о негативном резултату теста на коронавирус. PCR тест не сме бити старији од 72 сата, а у случају да је реч о антигенском тесту његов резултат не сме бити старији од 48 сати.

Према новоустановљеним правилима за примену ковид пропусница, у сваком угоститељском објекту у 22 сата мора бити ковид редар који ће као одговорно лице водити рачуна да после тог времена унутра не борави нико ко не поседује ову исправу. Да би биле у могућности да уђу у угоститељски објекат или да наставе да бораве у њему, невакцинисане особе морају да поседују PCR тест или антигенски тест урађен у некој од овлашћених државних лабораторија. Према речима надлежних, тестирање испред угоститељских објеката неће бити могуће.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП