ОПШТИНА И РЕПУБЛИКА ДОДЕЉУЈУ СРЕДСТВА ЗА СОЛАРНЕ ПАНЕЛЕ

Министарство рударства и енергетике доделило је Општини Ћуприја пет милиона динара на јавном позиву за субвенционисање уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Финансирање овог програма енергетске санације породичних кућа, који спроводе јединице локалне самоуправе као и градске општине, ићи ће по истом моделу као и у случају јавног позива за замену столарије, што значи да 50 одсто новца обезбеђују јединице локалне самоуправе и Министарство, а 50 одсто плаћају сами грађани.

То, практично, значи да ће Општина Ћуприја, са сопственим средствима и средствима из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије за ове намене располагати са десет милиона динара, а да ће укупна сума у овогодишњем пројекту уградње панела на територији општине Ћуприја, укључујући средства грађана који су заинтересовани за овај вид енергетске санације породичних кућа, износити чак 20 милиона динара.

Министарство рударства и енергетике за потребе уградње соларних панела ове године издвојило је подстицајна средства за 37 општина и градова у износу од 97.601.000 динара, а треба истаћи да је општина Ћуприја једна од свега девет јединица локалне самоуправе које су на овом јавном позиву добиле максимални износ.

ОБЈАВЉЕНА ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА ДОБИТНИКА СРЕДСТАВА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ

Комисија за спровођење мере енергетске ефикасности утврдила је прелиминарну листу крајњих корисника који су поднели пријаве на Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и становима. Средства за замену спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача, односно набавку елемената са уградњом, добила су укупно 24 домаћинства.

Листу можете погледати на линку:

Прелиминарна листа

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП