АРОМА ДИФУЗЕРИ У БОРБИ ПРОТИВ ЗАГАЂИВАЧА

Свака грејна сезона са собом доноси и велико загађење ваздуха. Скоро свакодневно смо сведоци извештавања медија о најзагађенијим градовима света који по заступљености штетних честица у ваздуху спадају у црвену зону, и препорука да када је загађење најинтензивније не излазимо напоље без преке потребе.

Последњих месеци слика живота у већини градова у Србији нажалост је свакодневица у магли загађеног ваздуха који директно негативно утиче на наше здравље. Штетне честице које се испуштају у ваздух су мале молекулске масе те удисањем лако доспевају у плућа, затим приликом размене гасова у алвеолама у крвоток, и на крају путем крви продиру до свих органа у нашем организму, по које могу бити погубне.

Свима су нам добро познате препоруке стручњака да у зимском периоду што чешће проветравамо дом ради уласка свежег ваздуха, значајног за превенцију бактеријских и вирусних инфекција. Али шта радити када је ваздух напољу загађендо те мере да би се проветравањем заправо постигао контраефекат?

Од прошле године на нашем тржишту су се појавили Арома дифузери – апарати који помажу у борби против вируса, бактерија и загађеног ваздуха у просторији. Арома дифузери користе се у садејству са етеричним уљима, а њихово функционисање засновано је на ултразвучном механизму који водену пару са етеричним уљем разбија на микронске честице и распршује их у простор, штитећи га тиме од микрозагађивача који су узрок многих обољења.

Просечан Арома дифузер покрива просторију величине 30м2 и има троструку улогу:

-лековите материје мале молекулске масе које се налазе у етеричним уљима лако продиру кроз ћелијске мембране вируса, бактерија и ситне прашине, и на тај начин их уништавају и штите наш простор од загађивача

-етерична уља имају пријатан мирис, па простор у коме боравимо чине лепшим местом за живот

-свако етерично уље подстиче лучење ендорфина и  уласком у наш организам нас штити од инфекција

Арома дифузери су веома једноставни за употребу. У посуду се сипа одређена, прописана количина воде, додају се 2-3 капи чистог етеричног уља, уређај се укључи помоћу даљинског управљача, и од тог тренутка се можете у потпуности препустити уживању у његовим благодетима.

За зимске дане препоручује се уље римске камилице, матичњака или борових иглица.

Важноје напоменути да приликом куповине треба проверити да ли је апарат прошао санитарни преглед и да ли се ради о чистим, 100% концентрованим уљима, да би се употребом остварио пун ефекат његовог деловања.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП