ЋУПРИЈСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МЕЂУ НАЈБОЉИМ ИНОВАТОРИМА У СРБИЈИ

Тим ученика првог разреда ИТ одељења ћупријске Гимназије у саставу Лука Михајловић, Душан Радисављевић и Матија Четровић, освојио је друго место на овогодишњем такмичењу „Феликс 2020“ са пројектом паметна ултразвучна капа. Циљ пројекта био је дизајнирати паметну капу са ултразвучним сензором за слабовидне особе, која би им помогла да лакше ходају тако што ће их упозорити на препреке које се налазе на њиховом путу.

Мултидисциплинарно такмичење из области физике, електронике, информатике и експеримената, по први пут је организовао Природно-математички факултет из Крагујевца, а идејна решења на задате пројектне задатке представило је више од 30 тимова ученика средњих школа из Србије. Поред паметне ултразвучне капе, средњошколци су представили идејна решења електрокардиографа, метеоролошке станице, ветропарка и роботског телескопа.

Поред Луке, Душана и Матије, тим Гимназије чинили су и Милица Здравковић, Радош Брзаковић, Стојан Илић, Софија Авдаковић, а комбиновани тим ученика ћупријске и јагодинске Гимназије освојио је треће место за пројекат метеоролошке станице.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП