АСФАЛТИРАН ПРИСТИПНИ ПУТ КА ЦРКВИ У БАТИНЦУ И ПЛАТО ИСПРЕД ДОМА

У оквиру редовног одржавања сеоских саобраћајница, у Батинцу је асфалтирано око 900 квадратних метара приступног пута ка дворишту сеоске цркве, Храма Вазнесења Господњег и плато испред Дома културе. Комплетне припремне радове, извеле су екипе Радне јединице грађевинска оператива ЈКП Равно 2014. док су у послове асфалтирања са додатном механизацијом укључени подизвођачи.

” У договору са црквеним одбором, свештенством и Месном заједницом Батинац, уочи освећења Храма Вазнесења Господњег у Батинцу, асфалтирали смо главну приступну саобраћајницу ка црквеном дворишту и део пута на улазу у црквену порту са задње капије. Радове на ископу, посипању дробљеног камена, пропуста за воду, сопственом механизациом урадиле су екипе грађевинске оперативе ЈКП, тако да смо без већег застоја у току дана завршили и асфалтерске радове, каже Дејан Ристић, директор ЈКП Равно 2014.

Крајем лета и током јесени, почињу радови на ревитализацији градских и сеоских саобраћајница, а за прву партију радова из локалне касе, опредељено је око 30 милиона динара.

Почетком недеље, пројектант је доставио радне верзије пројеката, који ће након корекције, бити предати урбанизму како би се обезбедила дозвола за изградњу саобраћајница. Ове године поред сеоских, планирана је изградња и две градске саобраћајнице. Поступак јавне набавке требало би да буде пуштен до половине августа, док би извођачи у посао требало да буду уведени половином септембра. Планирани радови реализоваће се у сарадњи са Месним заједницама, које су изабрале приоритете а на основу чега се ушло у поступак израде пројектно-техничке документације. документација за другу партију радова на увид стиже крајем септембра, тако да ће током јесени у ћупријским селима бити завршени радови на деоницама које су предвиђене за ову годину, закључује директор Ристић.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП