ЛЕТЊА ПОЗОРНИЦА ШАХА

Отворена је летња позорница шаха. До 1. септембара шах клуб “Раднички” ће у центру града популарисати ову древну игру, најпре међу малишанима и омладином, а затим и код старијих суграђана. Сваке вечери, од 19.30, сви који желе могу да се опробају у шаху. Покровитељ је општина Ћуприја.

На тргу смо затекли омладинце замишљене и задубљене у своје фигуре. Свеједно да ли су црне или беле, шах је више од игре. Шах је мудрост, шах је уметност, шах је живот – поручили су млади шахисти.

Председник шах клуба “Раднички” Зоран Ђурђевић каже да остварен још један од циљева новог руководства. Првенствено нам је важна популаризација шаха. То смо чинили остварајући добре резултате у лигама у којима се такмичимо, али и организацијом турнира у школама, па и данас, овде на градском тргу – рекао је Ђурђевић. Шах клуб “Раднички” од недавно има и своје просторије у Соколском дому. Тиме је остварен још један постављени циљ – нагласио је Зоран Ђурђевић.

Од септембра, са почетком школске године, чланови “Радничког” наставиће да популаришу дрену игру у школама и на турнирима, бранећи боје свог клуба.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП