АСФАЛТИРАНА ГЛАВНА САОБРАЋАЈНИЦА И СПОРТСКИ ТЕРЕН У ЈОВЦУ

Асфалтирање деонице регионалног пута кроз центар села, нова асфалтна подлога на спортском терену иза Дома културе, изградња мултифункционалног дечијег игралишта – само су неки од успешно реализованих пројеката у селу Јовац.

Покретачка снага и иницијатори многих пројеката у селу су млади људи који своју будућност овде граде. У локалној самоуправи имамо добре партнере и сараднике са заједничким циљем да живот у селу учинимо што бољим – каже Милош Максимовић, председник радног тела МЗ Јовац.

Комплетан терен за мале спортове и прилазна деоница пресвучени су новим асфалтом, а након постављања спортских реквизита и опреме ово ће бити један од најлепших спортских терена у нашој општини – каже Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”.

Како је пут који пролази кроз село Јовац државног карактера, локална самоуправа није била у могућности да својим средствима финансира изградњу и опремање ове деонице, нарочито зоне око школе. Зато се уређењу пута приступило кроз пројекат безбедоносне уређености зоне око основне школе, који је реализован у сарадњи са предузећем “Путеви Србије” и Предузећем за путеве “Крагујевац” – додаје директор Ристић.

Деоница је пресвучена новим слојем асфалта, изграђене су стазе за пешаке, а добили смо и два уређена аутобуска стајалишта. Прописно је обележена комплетна зона око школе, постављени су електронски успоривачи саобраћаја са вибро тракама и мерачи брзине, а ускоро ће бити постављена и безбедносна пешачка ограда.

Поред овога, најмлађим Јовчанима на коришћење ће бити предато мултифункционално дечије игралиште. До краја месеца на старом-новом спортском терену одржаће се још један врхунски одбојкашки турнир, по коме је село Јовац надалеко познато.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП