АСФАЛТИРАНА ГЛАВНА САОБРАЋАЈНИЦА И СПОРТСКИ ТЕРЕН У ЈОВЦУ

Асфалтирање деонице регионалног пута кроз центар села, нова асфалтна подлога на спортском терену иза Дома културе, изградња мултифункционалног дечијег игралишта – само су неки од успешно реализованих пројеката у селу Јовац.

Покретачка снага и иницијатори многих пројеката у селу су млади људи који своју будућност овде граде. У локалној самоуправи имамо добре партнере и сараднике са заједничким циљем да живот у селу учинимо што бољим – каже Милош Максимовић, председник радног тела МЗ Јовац.

Комплетан терен за мале спортове и прилазна деоница пресвучени су новим асфалтом, а након постављања спортских реквизита и опреме ово ће бити један од најлепших спортских терена у нашој општини – каже Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”.

Како је пут који пролази кроз село Јовац државног карактера, локална самоуправа није била у могућности да својим средствима финансира изградњу и опремање ове деонице, нарочито зоне око школе. Зато се уређењу пута приступило кроз пројекат безбедоносне уређености зоне око основне школе, који је реализован у сарадњи са предузећем “Путеви Србије” и Предузећем за путеве “Крагујевац” – додаје директор Ристић.

Деоница је пресвучена новим слојем асфалта, изграђене су стазе за пешаке, а добили смо и два уређена аутобуска стајалишта. Прописно је обележена комплетна зона око школе, постављени су електронски успоривачи саобраћаја са вибро тракама и мерачи брзине, а ускоро ће бити постављена и безбедносна пешачка ограда.

Поред овога, најмлађим Јовчанима на коришћење ће бити предато мултифункционално дечије игралиште. До краја месеца на старом-новом спортском терену одржаће се још један врхунски одбојкашки турнир, по коме је село Јовац надалеко познато.

This slideshow requires JavaScript.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.