АУТО СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ ЋУПРИЧАНА

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Ћуприја доделио је 58 ауто седишта за путничка возила, за која су могли да конкуришу родитељи деце рођене после 1. јануара 2020. године. Пре преузимања ауто седишта, родитељи су прошли обуку за правилно коришћење ауто седишта, на ком су представљени бенефити безбедне употребе, али и ризици не коришћења, односно неправилне употребе ауто седишта за децу.

-Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Ћуприја, већ трећу годину за редом спроводи овакву меру помоћи родитељима јер сматрамо да је коришћење ауто седишта за децу, једна од круцијалних ствари у циљу повећања безбедности деце у саобраћају, у својству путника. Јавни позив за доделу ауто седишта је расписан крајем новембра и веома ме радује што смо ове године доделили овако велики број седишта и надам се да ће их наредне године бити још више, изјавио је Дејан Ристић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Ћуприја.

Подршка је значајна због свих издатака и потреба које оптерећују породични буџет када имате малу бебу, али и због осећаја да локална самоуправа мисли на нас, кажу родитељи.

Општина Ћуприја налази се међу 40 најбољих општина са највећим бројем ауто седишта у употреби, који је за 10 одсто већи у односу на национални просек.

-Веома нас радује овај статистички податак, јер то значи да се навике људи мењају на боље, било да се ради о употреби појаса, а нарочито када говоримо о  употреби ауто седишта,  када је превоз деце у питању. Родитељи који су  данас присуствовали додели седишта за децу  имали су прилику да се упознају са правилним начином превожења деце у возилу, као и  начина правилне монтаже дечијег ауто-седишта и правилног везивања детета у дечијем ауто-седишту, додао је Ристић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП