ЋУПРИЈСКА БОЛНИЦА КУПИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

За потребе превоза пацијената до вишег нивоа здравствене заштите, односно клиничких центара у Крагујевцу и Београду, Општа болница у Ћуприји купила је ново санитетско возило марке “ Фиат дукато”. Вредност купљеног возила је 5.700.000 динара а средства за куповину возила обезбеђена су из сопствених извора.

Возни парк Опште болнице Ћуприја, до сада је бројао четири санитетска возила, која су на годишњем нивоу прелазила више стотина хиљада километара. Ново возило опремљено је у складу са важећим стандардима у области медицинског транспорта и у потпуности ће задовољити потребе квалитетнијег, ефикаснијег и бржег транспорта пацијената до већих здравствених центара.

-Безбедност пацијената и радника који учествују у транспорту су на првом месту. У великом броју случајева, због озбиљности и тежине болести, неопходна је адекватна, стручна пратња лекара и техничара у транспорту. С обзиром на то да ће се санитет користити за превоз пацијената до других болница или до клиничких центара, веома је важно да само возило буде поуздано и да задовољи стандарде санитетског транспорта, изјавио је директор Опште болнице Ћуприја др Слободан Гајић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП