БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ЈОВАЧКОЈ ЧИТАОНИЦИ

Удружење “Јовачки извор” већ трећу седмицу организује бесплатне часове српског језика и књижевности, намењене како ученицима осмог разреда основних школа тако и средњошколцима, да би им се омогућила што боља припрема за завршни испит и упис у средњу школу и факултете. Припремну наставу реализује Јелена Јанковић, професор српског језика и члан удружења “Јовачки извор”, а часове тренутно похађа шесторо ученика.

Настава се одржава у интересантном окружењу, јовачкој читаоници, међу књигама. Пратимо градиво које ученици обрађују у својим школама са професорима и трудимо се да савладамо све онo што су евентуално пропустили. Иако часовима за сада присуствују већином деца из Јовца и околних села, позив је отворен за све ученике који желе да усаврше градиво из матерњег језика и адекватно се припреме за полагање пријемних испита.

Пандемија коронавируса успорила је реализацију неких од пројеката које је удружење “Јовачки извор” планирало за наредни период, али никако није угасила ентузијазам чланова да Јовац задржи и настави традицију академског села, каже Јелена Јанковић.

Јовац је познат и по томе што има велики број студената и академски образованих људи, па је један од циљева да се, поред осталих, сви они укључе у рад удружења и својим примером мотивишу младе људе да се школују, напредују, али и да се врате свом селу. Иначе, мултимедијална просторија читаонице поред основне намене биће искоришћена за стручна предавања, филмске пројекције и друге културне активности чим епидемиолошка ситуација то буде дозволила.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП