БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ И ОВОГ ВИКЕНДА!

Општа болница и Дом здравља у Ћуприји, придружују се и овог викенда акцији превентивних прегледа Министарства здравља Републике Србије, који се спроводе у циљу ране дијагностике и промоције превенције здравља грађана свих старосних доби. Прегледи ће бити одржани у недељу, 26. маја у периоду од 8 до 17 часова.

-На Центру за рехабилитацију Опште болнице у Ћуприји, биће обављани прегледи локомоторног система деце, предшколског и школског узраста, узраста до 18 година, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем. Сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, у Општој болници у Ћуприји, на одељењу пулмологије ураде преглед, у оквиру ког ће сваком грађанину старијем од 50 година и са пушачким стажом дужим од 30 година биће обавезно урађен и рентген плућа. И овог пута, у болничкој лабораторији грађани ће моћи да провере крвну слику, хормоне штитасте жлезде док ће мушкарци моћи да ураде тумор маркере простате, најавио је др Слободан Гајић, директор Опште болнице у Ћуприји.

У ћупријском дому Здравља, превентивни прегледи биће обављани у неколико служби, а грађани ће лекарима моћи да се јаве у времену од 8 до 17 сати.

-У Служби за здравствену заштиту деце биће обављени прегледи локомоторног система деце, узраста до 18 година, док ће одрасли ове недеље у Служби за здравствену заштиту одраслих и лабораторији Дома здравља, моћи да обаве пулмолошке прегледе, при чему ће пацијенти са дужим пушачким стажом и годинама старости преко 50, биће упућени на рентгенски дијагностику у ћупријску болницу, као и комплетну лабораторију са хормонима штитне жлезде и тумор маркером простате, каже др Ивана Милутиновић, помоћница директорке и шефица лабораторије Дома здравља.
Досадашња акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а њен значај, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, је што ће грађани код којих се примете неправилности приликом прегледа или одступања у резултатима, бити одмах упућени на даљу дијагностику или болничко збрињавање. Званичници Опште болнице и Дома здравља Ћуприја, искористили су прилику да позову грађане да и ове недеље од 8 до 17 сати, искористе прилику и провере стање свог здравља.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП