КУД ЖЕЛЕЗНИЧАР И ЈОВАЦ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ ФОЛКЛОРА

Одлуком селектора такмичарске Смотре дечијих фолклорних ансамбала Поморавског Округа, која је одржана у Ћуприји, оба ансамбла Градског културно-уметничког друштва “Железничар”, пласирала су се на Републичку смотру кореографисаног фолклора, која ће бити одржана 8. јуна у Аранђеловцу.

Ћупријски млади фолклораши, представиће се кореографијама Игре из централног Поморавља – “Фрула свира Мира Јову дира” и “Игре из Шумадије”. Поред њих, на овој смотри, наступиће и чланови Културно-уметничког душтва “Младост” из Буковча код Јагодине, старији узраст, “Играма из централне Србије”.

Чланови ансамбла КУД “Јовац” из Јовца, учествоваће на Републичкој смотри изворног ствралаштва, 1. јуна, у Бадњевцу, а кореографију “Влашке игре из Халова” извешће чланови ансамбла деце старијег узраста.

На овој смотри, наступиће и КУД “Плана” из Велике Плане – чланови млађег узраста, са кореографијом “Игре из Јасенице”, као и фолклораши старијег узраста КУД-а “Народни вез” из Ракитова код Јагодине, са кореографијом “Игре из Шумадије”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП