БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА

Министарство здравља у недељу 19. маја, од 8 до 17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље, организује акцију бесплатних превентивних прегледа, с циљем ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да, без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

Министарство здравља позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Превентивни здравствени прегледи у Ћуприји биће обављани у Општој болници, где је примарно место јављања амбуланта кардиологије и Дому здравља у служби за здравствену заштиту одраслих.

Директор Опште болнице др Слободан Гајић и помоћница директорке Дома здравља др Ивана Милутиновић истакли су важност превенције и позвали грађане Ћуприја да у недељу, од 8 до 17 часова, искористе могућност и провере своје здравствено стање.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП