БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ

Министарство за бригу о селу расписало је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину. За ове намене биће опредељено 500 милиона динара а како стоји у програму, укупна вердност некретнине са окућницом, не може бити већа од 1,2 милиона динара.
Тим поводом у Министарству за бригу о селу одржан је радни састанак коме су поред представника општина и градова из читаве Србије, присуствовали и Бранко Милојевић, помоћник председника општине Ћуприја и Татјана Зејак, координатор групе за привреду и пољопривреду општине Ћуприја.

За наменска средства за куповину сеоске куће са окућницом могу конкурисати млади пољопривредници, брачни парови, ванбрачни партнери и самохрани родитељи. Сви они морају бити млађи од 45 година и не могу бити власници и сувласници непокретности. Подносиоци пријава морају самостално конкурисати, за њих не може конкурисати локална самоуправа, неко удружење или неко други.Средства за куповину кућа ће се додељивати по редоследу поднетих пријава, до утрошка буџетских средстава, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

О конкретним условима конкурса за куповину сеоских кућа са окућницом на територији општине Ћуприја и неопходној документацији коју подносиоци треба да приложе уз пријаву, грађани ће бити ускоро обавештени и путем званичне интернет странице Општине Ћуприја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.