Богат програм активности библиотеке “Душан Матић” за љубитеље писане речи

Народна библиотека “Душан Матић”  ће у јулу и августу организовати низ програма и радионица под заједничким називом „Лети све лети“, по стиховима песме Душана Матића “Годишња доба”.

Циљ ових програма је да се деци , младима и старима омогући да део свог слободног времена проведу у пријатном амбијенту Библиотеке,  у разговорима о књигама и књижевности, препоручујући једни другима књиге за читање.

Предвиђене су и бројне радионице од којих, као најинтересантније, организатор наводи радионицу лепог писања и радионицу калиграфије, намењене првенствено млађем узрасту.

Уторком и четвртком су радионице за ниже разреде основне школе, са почетком у 17.00 часова.
Програмске активности подељене су по данима, с тим што ће програмска шема бити повремено прекидана посебним догађајима као што је то у уторак, 18. јула, у 19.00 часова, када ће бити одржан округли сто под називом “Живот и дело Радивоја Миладиновића – Пацка”, најављује организатор.
Средом је планирано читање лектире са ученицима виших разреда основнe школе.

Понедељак је дан за дружење са младима и њихово упознавање са програмом Еутеке, са могућностима студирања у другим земљама, те претраживање базе података и употреба Кооперативног онлајн библиографског система и сервиса.

Народна библиотека “Душан Матић” уврстила је у свој програм овог лета и дружење  са пензионерима, које ће се дешавати петком од 10 до 11 сати.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП