МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА

У Вирину су одржани “Михољски сусрети села” општине Ћуприја. Велики број учесника у културно – уметничким и спортским активностима потврдио оправданост постојања ове манифестације. Село је наш домицил – рекао је Бранко Милојевић, члан Привременог органа управе. И у селу се може лепо живети, што су учесници својим залагањем и показали. Најважније је младе учити традицији и култури средина из којих долазе – рекао је Милојевић.

У Вирине су дошли представници Крушара, Сења, Јовца, Супске, Влашке и Бигренице. Читавог дана такмичили су се у традиционалним, културно – уметничким и спортским дисциплинама. По први пут у Вирину се могла видети демонстрација стреличарства, олимпијског спорта који је и овде привукао велику пажњу знатижељника. Након обуке за руковање луком и стрелом неколико одважних девојака и младића одапело је стреле у мету. Представници стреличарске асоцијације “Хирон” из Ћуприје, омогућили су свима који су желели да се опробају у гађању луком и стрелом. Најзанимљивија је била варијата “три д” стреличарства, односно гађања мете у облику животиње. Овога пута то је била дивља свиња.

Сони тенис је до краја био занимљив и неизвестан. Милан Мики Марковић био је судија на мечевима, као представник новооснованог стонотениског клуба “Морава”. Шах традиционално привлачи велику пажњу. Турнир је био дуг и подељен у неколико категорија играча, од најмлађих до најстаријих. Организација шах турнира припала је “Радничком” из Ћуприје, који је обезбедио гарнитуре и сатове. Играло се брзопотезно.

У прављењу славских колача прва награда је отишла у Супску. За утеху осталим такмичаркама њихови славски колачи су се најбрже појели.

Ликовна радионица донела је прегршт занимљивих дечијих радова на тему “Село моје завичају мили”. Стручни жири имао је веома тежак задатак. Млади воле ликовну уметност што је и овога пута потврђено изузетним радовима који ће украшавати зидове Дома културе у Вирину.

Иако такмичарског карактера манифестација “Михољски сусрети села” је више од тога. Дан је завршен такмичењем рецитатора, великом смотром фолкора и концертом за све генерације.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП