“БОГИЊА ИЗА ФОРМУЛЕ”, КЊИГА О МИЛЕВИ МАРИЋ АЈНШТАЈН

Својим српским родом дичили су се један Никола Тесла, један Мијхаило Пупин, један Милутин Миланковић и једна дама Милева Марић Ајншајн. Господа су човечанство су задужили својим научним радом и о њима се мање више доста зна. О Тесли нарочито, мада се још увек његов геније сматра неистраженим, а његове теорије и научни рад недовољно испитаним. Још увек их прикрива вео тајне. Тесла има много поштовалаца широм планете. Један од њих је и Петер Каизер, оснивач друштва “Тесла Сосајети” из Сент Галена, у Швајцарској.

Петар Каизер је рођен у Аустрији 1973. године, Његови родитељи су пореклом и параћинског насеља Глождак. Он је Аустријанац који живи у Швајцарској и дичи се својим српским пореклом. Баш као и Никола Тесла.

Његов дугогодишњи рад на Теслином лику и дрлу довели су га до енигме зване Милева Марић Ајнштајн. Жена из Титела, муза великог Алберта Анјштајна, који ће рад на терији релативитета сматрати Милевиним и својим, па је тако и говорио – наш, сазнали смо од Петара Каизера.

Петер од 2005. године истражује Милевин живот и њен утицај на Ајншатајна. Поражавајуће је било сазнање да од 1975. године нико није знао где у Цириху почива Милева Марић, јер нема потомака који би бринули гробу. Преминула 1948. године – рекао је Петер Каизер. То ме је још више нагнало да сазнам што више чињеница о тој невероватној жени.

Милевa Марић Ајншатајн је српски бренд, највећа научница српског имена и порекла, па јој треба посветити много већу пажњу од ове коју сада има – рекао је Петер Кајзер. Све то допринело је да он своја сазнања и дугогодишњи рад смести у књигу која се зове: Милева Марић Ајнштајн “Богиња иза формуле”. Дело је недавно угледало светлост дана и светска промоција очекује у новембру.

Шта Петер Каизер ради у Поморављу, у етно домаћинству Даница, у Сењу? Редовна посета коренима сваке године доводи га у манастир Раваницу, где налази свој мир. Православна вера га оплемењује и јача. Очарава га природа и блискост коју осећа са народом и околином.

Немирни поморавски дух, те германско васпитање и дисциплина допринели су да Петер Каизер постане значајно име у круговима који се баве научно истраживачким радом, односно жељом за очувањем традиције и културе народа коме припада – што, каже Кајзер, увек са поносом истичем. Моја жеља је да се за Србију, њен племнит народ и научнике које је дала људском роду зна много више него сада – закључио је Петар Кајзер, осноивач удружења “Тесла Сосајети” из Сент Галена у Швајцарској.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП