СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА РОМА ИЗ УГЛА НОВИНАРА

Пројекат Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада заснован је на двадесетогодишњем искуству у раду са осетљивим групама и има за циљ да допринесе процесу социјалне инклузије кроз унапређење животних услова сиромашних ромских и других социјално угрожених породица.

Пројекат је рађен у партенрству са 11 локалних самоуправа – рекла је Слађана Јовановић пројектни организатор ЕХО из Новог Сада. Сарадња је била добра. Негде су резултати видљивији негде мање видљиви. Због тога је наш задатак да и кроз наредни пројектни циклус наставимо да радимо на социјалној инклузији Рома и других осетљивих група – рекла је Слађана Јовановић.

Дискриминација ипак није најизраженија у Београду, како се у први мах чини – рекао је Игор Јовановић, потпредседник Скупштине града Београда.

Бранко Ђурић, уредник редакције на ромском језику РТС је нагасио да телевизија као најутицајнији медиј може још више да допринесе инклузији Рома у све институције друштва.

Домаћин скупа Александар Недељковић, и сам новинар и члан неколико редакција на ромском језику, подвукао је да процес интеграције рома и њихове социјалне инклузије у поседњих неколико година драстично порастао, али да на том послу и даље треба радити и унапређивати га.

Ћуприја је домаћин скупа, а о социјалној инклузији Рома и других осетљивих група разговараће се два дана. Пошто је ово последња година реализације програма очекује се да искуства и ставови изнети на овом скупу буду саставни део новог пројектног циклуса – чуло се на трибини.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП