БОЉИ УСЛОВИ РАДА И БРЖА ДИЈАГНОСТИКА У ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ

Донација у виду болничких кревета, колица и фотеља за хемодијализу стигла је у Општу болницу Ћуприја. Ову вредну донацију, иницирали су и обезбедили чланови хуманитарне организације “Немањићи” коју чине чланови српске заједнице у Швајцарској.

Донација садржи 37 савремених болничких кревета, 15 колица и шеталица за теже покретне пацијенте и две специјализоване столице за дијализу. Болница има 470 постеља и овом донацијом смо новим креветима опремили грудно одељење које је у претходном периоду комплетно реновирано – изјавио је за Телевизију Поморавље, директор Опште болнице др Слободан Гајић.

Хуманитарне организација “Немањићи” и “Покрет за село Баре” из Швајцарске, помажу вишечланим породицама али и болницама и другим здравственим установама у Србији, истакао је Дејан Ковачевић, Ћупричанин на привремном раду у Швајцарској и члан Управног одбора Хуманитарне организације “Немањићи”. Хуманитарна помоћ до сада је упућена у Крушевац, Крагујевац, Ћуприју и неколико градова у Републици Српској.

Наставићемо да помажемо нашим сународницима и ово сигурно неће бити последња донација коју ће Ћуприја добити. Позивам и остале наше исељенике да нам се придруже како би сакупили што више медицинске и друге опреме за наше болнице и породице са више деце – закључио је Ковачевић.

Ћупријска Општа болница је средствима Министарства здравља у последњих неколико месеци добила вредну дијагностичку опрему, два рендген апарата и скенер. Оба уређаја, уз већ постојеће, у служби су грађана Ћуприје а дијагностичке прегледе користе и пацијенти из читавог Поморавског округа – рекао је др Слободан Гајић.

Служба дијагностике Опште болнице више нема листу чекања јер смо куповином нових апарата дуплирали капацитете. Скенер је постао рутинска дијагностичка метода а пацијенти на преглед чекају мање од месец дана. Обезбеђена су средства и за куповину кардиолошког ултразвука, чиме ћемо пацијентима у кратком времену пружити тачну и правовремену дијагностику.

Докторка Маја Чворо, шеф ЦТ и рендген дијагностике у Општој болници Ћуприја нагласила је да се ради о савременим и веома моћним дијагностичким апаратима који могу да обављају више функција и покривају различите типове медицинских потреба.

Општина Ћуприја завршила пројекат за комплетно реновирање Опште болнице и изградњу Интернистичког блока. Влада Републике Србије и ресорно министарство уврстили су Општу болницу Ћуприја у ред стратешки важних пројеката које треба завршити у скорој будућности.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП