ОБЕЛЕЖЕНО 216. ГОДИНА ОД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Знаменити Бој на Иванковцу и историјска победа српских устаника, неизбрисиво су уткани у наше колективно сећање. То је наш дуг према прецима и залог будућим генерацијама да Србију увек воде путевима слободе и напретка – речено је на обележавању 216. године од овог догађаја, који је умногоме допринео развоју Србије у духу савремених европских земаља.

Изграђујући Србију, борећи се да је учинимо бољом и лепшом за генерације које долазе, ми овде на Иванковцу, можемо да станемо пред ове јунаке и кажемо да је њихова жртва имала смисла“- поручио је у свом говору Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

На спомен обележје Миленку Стојковићу венце су положили Миодраг Капор, државни секретар у министарству за рад, борачка и социјална питања, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе и организација опредељених за неговање традиције ослободилачких ратова Србије.

Помен палим јунацима служило је свештенство цркве Св. Ђорђа а у пригодном програму учествовао је градски хор „Марги“. Државна церемонија обележавања 216. годишњице Боја на Иванковцу завршена је традиционалним пуцњем из реплике Карађорђевог трешњевог топа.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП