ОБЕЛЕЖЕНО 216. ГОДИНА ОД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Знаменити Бој на Иванковцу и историјска победа српских устаника, неизбрисиво су уткани у наше колективно сећање. То је наш дуг према прецима и залог будућим генерацијама да Србију увек воде путевима слободе и напретка – речено је на обележавању 216. године од овог догађаја, који је умногоме допринео развоју Србије у духу савремених европских земаља.

Изграђујући Србију, борећи се да је учинимо бољом и лепшом за генерације које долазе, ми овде на Иванковцу, можемо да станемо пред ове јунаке и кажемо да је њихова жртва имала смисла“- поручио је у свом говору Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

На спомен обележје Миленку Стојковићу венце су положили Миодраг Капор, државни секретар у министарству за рад, борачка и социјална питања, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе и организација опредељених за неговање традиције ослободилачких ратова Србије.

Помен палим јунацима служило је свештенство цркве Св. Ђорђа а у пригодном програму учествовао је градски хор „Марги“. Државна церемонија обележавања 216. годишњице Боја на Иванковцу завршена је традиционалним пуцњем из реплике Карађорђевог трешњевог топа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.