БОРБА РЕЧИМА

Народна библиотека “Душан Матић” организовала је скуп освећен проф. др Предрагу Јашовићу, универзитетском професору, књижевном критичару, филозофу и песнику. Специјални гост била је преводилац и списатељица Драгица Шредер.

Све док пишемо траје језик, а док траје језик значи да трајемо и ми као народ – изјавио је проф. др Предраг Јашовић.

Нажалост, има нас све мање, нарочито у крајевима који су били наша постојбина. Једини доказ да смо тамо живели су књиге – истакао је професор Јашовић.

Питали смо га да ли се довољно добро боримо речима за очување свог језика овде, у Србији, или било где у свету?

Морамо се борити речима, позитивним примерима и чувати свој језик културу и наслеђе – одговорио је професор доктор Предраг Јашовић. Он је у Ћуприји промовисао две књиге, “Поетика српског романтизма” и књигу поезије “Небеска љуљка”.

У свему тражим и видим позитивну, лепшу страну. Све то надограђујем речима и тако стварам своја књижевна дела – рекла је списатељица и преводилац Драгица Шредер, која је била специјални гост на промоцији књижевног стваралаштва проф. др Предрага Јашовића. Драгица Шредер годинама већ успешно ствара на српском и немачком језику. У Ћуприји је промовисала две књиге, “Хришћанска душа” и антологију “Мозаик љубавне поезије и прозе”, у којој се налазе дела 80 аутора.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП