ПОШТА СРБИЈЕ УПОЗОРАВА НА НОВУ ИНТЕРНЕТ ПРЕВАРУ

Пошта Србије упозорила је кориснике на нову превару којом се злоупотребљавају име и обележја курирске службе Пост Еxпресс, напомињући да је у питању фишинг превара, односно покушај крађе података грађана чија су мета корисници апликације WхатсАпп и неких сајтова за купопродају.
Преварне поруке које корисници добијају садрже линк ка лажној страници Пост Еxпресс услуге, која није у власништву Пошта Србије, а на којој се тражи уплата новца путем платних картица, упозорили су у саопштењу.
„Истичемо да ни Пошта Србије, ни Пост Еxпресс не комуницирају са грађанима на овај начин и саветујемо им да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке“, поручују из тог јавног предузећа.
У склопу мера које предузима на спречавању и откривању преварних активности, Пошта Србије обавестила је и МУП Србије – Одељење за високотехнолошки криминал како би предузели мере на откривању починилаца овог кривичног дела.
Грађане позивају да се, уколико постоје било какве недоумице, обрате Контакт центру Пошта Србије, чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788 на располагању радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП