БРАВУРЕ ПИЛОТА НА НЕБУ ИЗНАД ЋУПРИЈЕ!

Овогодишњи, трећи по реду отворени летачки дан ОPEN FLY IN 2021. окупио је велики број посетилаца и заљубљеника у летење, који су уживали у летачким бравурама више од 20 пилота ових ултралаких летилица. На аеродрому у Добричеву представљено је више од 30 ултралаких летилица а посетиоци су поред стандардних модела змајева и авиона по први пут били у прилици да виде једрилицу.

Идеја отвореног дана и аеро митинга је упознавање шире јавности са спортским ваздухопловством а за нас заљубљенике у висине прилика да прикажемо сву атрактивност и лепоту коју са собом носи летачки позив, каже Горан Стојковић, председник Аеро клуба Ћуприја и организатор летачког дана.

Локална самоуправа у старту је подржала организацију летачког дана а планови за развој спортског ваздухопловства у нашем граду видимо као прилику за промоцију туристичке понуде нашег краја, те у наредном периоду треба очекивати нова улагања у развој овог потеса, изјавио је Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја.

Ову локацију која је раније била пољопривредна, пребацили смо у градску грађевинску зону тако да на потесу површине 700 хектара имамо и индустријску и трговинску зону али и зону која ће базично бити дефинисана као туристичка. У наредном периоду, планским документом определићемо још једну локацију, која ће бити намењена за аеродром већих капацитета. У преговорима смо са Владом Републике Србије и надамо се да ће препознати нашу потребу да изградимо једну комплексну зону која ће бити од виталне важности за цео Поморавски округ.

Ово такмичење свакако је круна најмасовнијег покрета у цивилном ваздухопловству у које спада ултралако летење. Кредибилит који ћупријски Аеро клуб ужива у овим круговима свакако је разлог што сваке године, како у ревијалном тако и у такмичарском делу наступа све већи број младих пилота. Подршку у организацији такмичења пилота Аеро клубу Ћуприја пружио је Ваздухопловни савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП