ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА ОТВАРАЊЕ ФАБРИКЕ “СМП АУТОМОТИВ” У ЋУПРИЈИ

Почетком октобра очекује се отварање фабрике “СМП Аутомотив” у Ћуприји. У првој фази, у фабрици за производњу спољних и унутрашњих модула за аутомобиле биће запослено 450 радника, најавио је Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја.

Ово је велики пројекат за локалну самоуправу а отварање фабрике практично ће означити почетак развоја индустријске зоне “Добричево”. Индустријска зона је опремљена средствима Владе Републике Србије а до сада је на њено инфраструктурно опремање утрошено око 150 милиона динара. Наредна инвестиција биће усмерена на изградњу саобраћајнице која ће се протезати паралелно са аутопутем и која ће повезати пут према Деспотовцу и у према Сењу. У њену изградњу биће уложено више од 560 милиона динара. Наредне недеље биће расписана јавна набавка за санацију пута ка Иванковцу, у делу који води ка фабрици за коју ће бити опредељено 60 милиона динара.

Компанија “СМП Аутомотив” једна је од 20 светских лидера у аутоиндустрији а њеним доласком у Ћуприју отварају се врата једне од највећих индустријских зона у централној Србији за све остале инвеститоре, нагласио је Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП