БРУЦОШИМА ВМШ У ЋУПРИЈИ ДОДЕЉЕНИ ИНДЕКСИ

У амфитеатру Академије васпитачко-медицинских струковних студија, одсек Ћуприја свечано су додељени индекси студентима прве године основних струковних студија. Ове године на 5 акредитована студијска програма, од укупно 365 расположивих места, укупно је уписано 355 студената. Од овог броја 90 студената биће финансирано из буџета, док ће остатак бити самофинансирајући, каже професор струковних студија др сци. мед. Биљана Илић, руководилац Одсека Ћуприја, Академије васпитачко-медицинских струковних студија.

И поред три уписна круга, ове године остало је 10 слободних места на смеру струковна медицинска сестра бабица. Већ у првом уписном року попуњена су места за струковног медицинског  радиолога, струковног физиотерапеута и фармацеута а на смеру струковна медицинска сестра уписано је свих 150 будућих бруцоша. У току је и конкурс за упис студената у прву годину мастер струковних студија, на студијском програму струковна мастер медицинска сестра.

Због још увек неповољне епидемиолошке ситуације са корона вирусом, начин рада је измењен, те ће ове године студенти наставу похађати по комбинованом моделу. Просторни капацитети школе омогућили су им да без већих проблема спроводе овакав вид наставе а истовремено омогуће студентима несметану интеракцију са предавачима, нарочито у практичном делу наставе.

Део теоријске наставе одвијаће се у школи док ће део програма студенти пратити онлајн. Обавезне вежбе на стручним и стручно- апликативним предметима, које су се до сада одржавале у Општој болници у Ћуприји, биће одржаване у школи, по мањим групама.

Интересовање за школу у Ћуприји не јењава а посебно ме радује чињеница да и ове године имамо студенти из свих крајева земље. Наш задатак је да оправдамо њихово поверење и понудимо им најадекватније услове за школовање и напредовање у даљој каријери, закључила је професор доктор Биљана Илић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП