ЋУПРИЈА БУДНА УЗ КЊИГУ

Светски дан књиге и ауторских права 19 април, Народна библиотека “Душан Матћ” обележила је низом пригодних активности у оквиру манифестације “Библиотека ноћу – Ћуприја будна уз књигу”.

Програм је отворен изложбеном поставком “Ружа ветрова” посвећеној драмском делу академика Душана Матића. Велико интересовање, нарочито најмлађих читалаца владало је за промоцију књиге “Дружина Боровњак”, ауторке Јелене Бабић, учитељице из Прокупља. “Дружина Боровњак“ је роман за децу који садржи приче о детињству, дечјем животу, игри, разоноди, малим истраживачима, старијој и млађој деци у породици, другарству, пријатељству, љубави. Ауторка је проглашена за најбољег едукатора Србије, а како је овом приликом истакла, “Дружина Боровњак” је први аутобиографски дечји роман који је написала.

У оквиру манифестације, уприличено је традиционално дружење са највернијим корисницима библиотекачких услуга и одржано књижевно вече песника Књижевног клуба “Душан Матић”. У музичком делу програма наступили су ученици Основне музичке школе “Душан Сковран”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП