У ПАРАЋИНУ ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

У просторијама Регионалног иновационог старт ап центра у Параћину, организован је Пролећни сајам запошљавања. Учешће на сајму пријавила су 23 послодавца а незапослена лица могла су да се пријаве за неко од 180 понуђених различитих радних места. “ Сајмови запошљавања идеална су прилика да се незапослена лица кроз директан разговор са представницима послодаваца информишу о понуђеним радним местима, конкретним пословима који се обављају и условима рада и предају послодавцима своје радне биографије, каже Анита Нешић, руководилац Службе запошљавања у Параћину.

Општина Параћин ове године издвојила је 8 милиона динара за спровођење активних мера запошљавања, кроз стручну праксу и јавне радове а који ће бити спроведени у сарадњи са НСЗ, каже Милан Симић, заменик председника општине Параћин.

Поред локалних послодаваца потребу за радницима исказале су и две компаније са територије општине Ћуприја, СМП Аутомотив, за радне позиције оператери за шивење, кројење, лепљење, пенирање и бризгање пластике, алатничаре, сетера алата и асистента директора фабрике и домаћа фабрика Стандард фурничр, за позиције радник у производњи, инжењер обраде дрвета,техничар одржавања и шумарски техничар.

На евиденцији Националне службе запошљавања Параћин тренутно је тренутно је 6 и по хиљада незапослених особа.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП