ЋУПРИЈА ДОБИЈА НОВУ ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ

У оквиру пројекта изградње брзе пруге Београд-Ниш, донета је коначна одлука да се у Ћуприји гради нова железничка станица, саопштио је председник СО Ћуприја Нинослав Ерић.

Раднoм састанку који је одржан у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктурен, поред министра Горана Весића, присуствовали су и пројектанти брзе пруге Београд-Ниш као и представници општина и градова кроз које пролази брза пруга.

На састанку је било речи о позицији железничке станице и могућностима за индустријски колосек за индустријску зону, наводи Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја и народни посланик.

Изградњом брзе пруге и нове железничке станице, Ћуприја ће остати на мапи градова кроз које ће се саобраћати најсавременији возови.

Протекла три месеца пројектанти брзе пруге обишли су сваку општину, разговарали са грађанкама и грађанима и решили све проблеме које су могли да се појаве приликом изградње брзе пруге кроз ове градове и општине. Брза пруга значајно ће убрзати развој свих општина и градова које су на траси, побољшати квалитет живота људи и обезбедити нове инвестиције.

Брза пруга која ће повезати Београд и Ниш у дужини од 230 км омогућиће да путовање између ова два града траје 100 минута. Вредност пруге је 2.755 милијарди евра у оквиру којих је грант Европске уније који износи 610 милиона евра. Ова пруга је највећи железнички пројекат у модерној историји Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП