ЋУПРИЈА ДОМАЋИН СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ

Девету годину заредном биће одржано спортско такмичење младих у више од 25 градова широм Србије. Ћуприја ће други пут бити домаћин, као град са дугогодишњом спортском традициом. Караван радости и пријатељства Дунав осигурање “Спортске игаре младих” планиране су 7. маја, са почетком од 10 часова.

Ћуприја је у каравану радости и пријатељства који чини 25 градова а за пласман на међурегионално такмичење у Петровцу на млави, и даље на финале које ће бити одржано у Београду, у пет спортских дисциплина надметаће се око 250 малишана из Ћуприје. Деца ће се такмичити у пет дисциплина, мали фудбал у две категорије, 2006. годиште и млађи који ће се такмичити у оквиру Кока Кола куп-а и 2011. годиште и млађи. Затим, улични баскет, трка на 60 метара, између две ватре и полигон. Сва такмичења биће одржана се на Атлетском стадиону “Александар Аца Петровић” у Ћуприји, најављује Драган Здравковић, председник Спортског савеза Ћуприје.

“Спортске игре младих” су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства, а интересовање за учешће из године у годину је све веће. За децу су сви програми бесплатни. Овај пројекат подржали су Влада Србије, Министартсво просвете науке и технолошког развоја, Министарство спорта и омладине Републике Србије и Савез за школски спорт Србије. Домаћини Спорстких игара младих су Спортски савез Ћуприје и општина Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП