ЋУПРИЈА ХОДА! ДАН ПЕШАЧЕЊА 2020!

Другу годину за редом чланови Планинарског друштва “Зуброва” из Ћуприје и многобројни рекреативци лаганом шетњом крај Мораве обележили су “Дан пешачења”. Овогодишњи слоган ове спортско рекреативне манифестације је “Србија хода- за корак ближе здрављу ” а циљ је промоција здравих животних навика, превасходно кретањa као вида рекреације али и да се у исто време укаже на потенцијале које орагнизовање оваквих пешачких тура у крају имају за унапређење туристичке понуде општине, каже Небојша Петронијевић, председник Планинарског друштва “Зуброва” из Ћуприје.

Овогодишња пешачка тура дуга 4 километра ,од плаже на Великој Морави до новог железничком моста и назад, за учеснике акције није била напорна. Стаза је лака, без успона са доста хладовине и погодна за све узрасте, додаје Петронијевић.

За разлику од претходне године, због ситуације са пандемијом корона вируса, по инструкцијама Планинарског савеза Србије скраћене су пешачке туре а учесници распоређени у мањим групама, како би се испоштовала мера социјалног дистанцирања.

This slideshow requires JavaScript.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП