ЋУПРИЈА: РАСТЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ

Од 18 марта када су у Ћуприји регистрована прва два случаја заражених корона вирусом, број оболелих од ковида 19 значајно је повећан. Штаб за ванредне ситуације донео је низ ригорозних мера у циљу сузбијања заразе а међу првим градовима у Ћуприји је уведена забрана рада свих малопродајних објеката осим апотека и прехрамбених продавница. Редовно се обавља дезинфекција градских улица и јавних површина а на више пунктова у граду и селима грађанима је дистрибуирано дезинфекционо средство.

Како преносе Вечерње Новости, забрињавајућа је чињеница да је корона вирус ушао у Општу болницу. Након првог случаја једне здравствене раднице, која је вирус, са својим супругом који је дошао из иностранства, и донела у град на Морави, током протекле седмице стигли су позитивни резултати за још неколико здравствених радника, лекара и медицинску сестру, наводе Новости.

Медицинска сестра са одељења нефрологије, код које је потврђен корона вирус, транспортована је у КБЦ “Драгиша Мишовић“ у Београду а према речима њеног супруга први симптоми појавили су се још пре десетак дана. Према изворима “Новости”, колега који је радио смену са оболелом медицинском сестром и који је имао температуру, био је негативан на тесту, док је колегиница из смене била без симптома и послата је у кућну изолацију. Остали запослени на нефрологији очекују да буду тестирани.

Како наводе Вечерње Новости, хоспитализована су и два уролога са Одељења урологије, а четири медицинске сестре, које су имале температуру, послате су кући. Уролозима је узет брис прошлог четвртка и налази су позитивни. Зараза вирусом потврђена је и код једне сестре са одељења оториноларингологије.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП