ЋУПРИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ

Ћуприја већ 10 година плеше и пева у Ритму Европе. Ово јединствено културно – уметничко такмичење младих повезује градове Србије са градовима и земљама Европе. Из године у годину Ритам Европе се ширио тако да је сада изашао из оквира Србије и има тракмичаре уз градова у Црној Гори, Северној Македонији и Републици Српској. У току су изборна такмичења у земљама учесницама. Ћуприја је редовна, од самог оснивања, још док се такмичење звало Србија у Ритму Европе. Чак је забележана и једна победа, па је Ћуприја била и домаћин манифестације.

Организатори имају само речи хвале за однос Ћупричана према манифестацији, од организације до избора учесника. Тако је било и овога пута. Представнци Ритма Европе дошли су у град на Великој Морави да помогу у избору представника. Са кандидатима на аудицији разговарали су Ненад Јеремић, члан организационог тима Ритам Европе и Милан Милинковић, главни кореограф. Туристичка организација је веома упућена у систем такмичења и ту импровизације нема – рекла је Јелена Петровић, директорка ТО.

Након одлсушаних и одгледаних кандидата одлучено је:

Ћуприју ће на такмичењу “Ритам Европе”, у Кикинди, представљати: Ђорђе Милановић, Петра Ломбауер, Анастасија Радосављевић, Маша Станојевић, Ена Младеновић и Лана Мандић.

Одлуку је донео стручни жири, сачињен од представника ове манифестације и Туристичке организације, након аудиције. Уколико ћупријска екипа оствари пласман међу пет најбољих, наступиће на регионалном такмичењу “Ритам Европе”, које ће овог лета бити одржано у Будви. Тамо ће учествовати представници Србије, Црне Горе, Северне Македоније и Републике Српске.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП