ЋУПРИЈА УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАЛА ПРВО ЗВАНИЧНО АТЛЕТСКО ТАКМИЧЕЊЕ НА НОВОМ СТАДИОНУ

Само је публика недостајала па да атлетски дан на градском сtадиону буде комплетан – сложили су се tакмичари, гости и домаћини Првенства Србије у брзом ходању и трчању на 10 хиљада метара. Организација оваквог такмичења донела је Ћуприји нешто ново и вишеструко исплативо у скорој будућности

Било да се ходало или трчало, како на дугим тако и на средњим пругама, у Ћуприји је 9. маја победила атлетика. Помало и симболично, на Дан победе, град атлетике започео је нову еру свог постојања.

Предраг Момировић, менаџер у Српском атлетском савезу и директор Светског дворанског првенства у Београду 2022. веома се похвално изразио о организацији такмичења и гостопримству Ћупричана.

Иако је САС главни организатор, људи из ОАК “Морава” први пут се суочавају са оваквим догађајем који се много разликује од организације уличних трка. Ту смо да помогнемо и пружамо сву потребну логистику. Ћуприја ће захваљујући добром раду, овом стадиону и будућој дворани наставити да ствара атлетске шампионе. Циљ нам је да у Србији буде што више оваквих стадиона и догађаја.

Такмичење је одржано без присуства публике. Ипак, око стазе било је много познатих лица из света спорта, атлетике нарочито. Међу њима и Зора Томецић и Радисавка Рачић.

Ово је велики дан за нас. Довели смо све најбоље што у овом тренутку трчи и брзо хода, било да се ради о дугим или средњим пругама. Циљ нам је да свечано, званично отварање стадиона буде заокружено једним великим, правим атлетским митингом какав овај град заслужује – рекао је први човек Спортског савеза Ћуприје Драган Здравковић. Са њиме се сложио и заменик председника општине Владимир Васиљевић.

То ће бити круна свих наших досадашњих улагања у спорт. Снови многих су остварени и право је задовољство видети ове девојке и момке како “лете” по нашој стази.

Трка дана била је она на 10 000 метара. Као вихор летео је Мирко Мауна, члан “Срема” из Сремске Митровице, који је постао најмлађи државни првак у овој дисциплини са непуних 20 година. У женској конкуренцији најбоља је била Сања Ђоковић из Чачка.

Сениорски првак државе у брзом ходању на 10 000 метара је Предраг Филиповић из Власотинца. У женској конкуренцији у трци на 5000 метара победу је однела Тијана Савићевић из Ниша.

За крај атлетског дана остављене су посластице. Трке на 800 метара за жене и мушкарце и на 1500 за мушкарце. Ћупричани су били у главним улогама. Њихов тренер Драган Здравковић се потрудио да им обезбеди достојну конкуренцију. Све најбоље што тренутно трчи српским атлетским стазама дошло је у Ћуприју. Алекса Томић је био други на 800 метара, а Алекса Милановић трећи на 1500 метара.

Победник трке на 1500 метара за мушкарце је Милош Малешевић из Инђије, а на 800 метара победу је однео гост из Републике Српске Јован Росић. Девојке су на 800 метара трчале у две групе: у првој је победила Катарина Рогожарски из Пожаревца, док је у другој најбоља била Николина Мандић из Београда.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП