ЋУПРИЈИ УРУЧЕН УГОВОР ЗА СОЛАРНЕ ПАНЕЛЕ

Уговори о суфинансирању програма за уградњу соларних панела потписани су данас између представника Министарства рударства и енергетике и 37 локалних самоуправа, а вредност пројекта износи око 390 милиона динара.Ћуприја је једна од тек девет локалних самоуправа које су на јавном позиву добиле максимални износ средстава – пет милиона динара, а уговор је испред општине Ћуприја закључио председник Јовица Антић. Уговоре је уручила министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић која је изјавила да је држава суфинансирањем пројеката за замену столарије и уградњу соларних панела покренула највећи процес који ће трајати у нашој земљи наредних неколико година, а то је процес једне здравије, одрживије и зелене Србије.

Циљ програма енергетске санације кућа – уградња соларних панела је унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима. До 50 одсто инвестиције за уградњу соларних панела обезбеђују држава и локалне самоуправе, а 50 одсто сами грађани као купци. Од тога 25 одсто финансирају локалне самоуправе, 25 одсто Министарство рударства и енергетике и 50 одсто грађани.

Министарка Михајловић је навела да су пројекат замене стоаларије и пројекат уградње соларних панела резултат заједничког рада Министарства и локалних самоуправа и најавила да ће идуће године бити још више таквих јавних позива и да ће свако домаћинство у нашој земљи имати могућност да замени столарију или постави соларни панел.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП