ЋУПРИЈСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Представљањем средњошколских установа са територије Поморавског округа заокружен је 11. Сајам образовања НОУ ФЕСТ 2023. Ове године образовне програме и смерове представиле су 24 образовне установе, Гимназије и средње стручне школе, а основци су били у прилици да поред пропагандног материјала и брошура о датим смеровима, на лицу места попричају са наставницима и ученицима о свему што их интересује и истовремено добију информације о томе шта их чека у школи, шта ће после завршетка школе моћи да раде уколико заврше неки образовни профил као и какве су могућности студирања након средње школе.Традиционално, на сајму образовања представиле су се и три средње школе из Ћуприје, које су се ове године потрудиле да на својим штандовима на најбољи начин, теоретски и практично, презентују своје смерове и представе све бенефите школовања у својим образовним установама.

Техничка школа једина је школа у граду која у оквиру свог деловања, ученицима нуди школовање по дуалном систему образовања, а локална самоуправа последњих година пружила је велику подршку у промоцији оваквог начина образовања за који привредници са територије града исказују велико интересовање. Интересовање за упис у Медицинску школу у Ћуприји, годинама не јењава и увек се тражи место више. Школа образује врхунске медицинске кадрове а након школовања ученици поред струковних факултета имају проходност и на све остале. Вишедеценијска традиција коју носи име ћупријске Гимназије, велики број ученика који након завршетка средње школе уписује и завршава факултете, и формирање једног од најатрактивнијих смерова за ученике који се опредељују за ит сектор, разлог су више што последњих година ћупријску гимназију похађају поред ћупричана и ученици из околних градова.
“Сајам образовања посетило је око 4000 посетилаца а уколико смо макар трећини омогли да се лакше одлуче и одаберу жељену средњу школу и факултете, наша мисија је испуњена сагласни су организатори сајма Регионални тим за науку технику и уметност НОУ ТИМ.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП